Sivas Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Sivas Ziraat Odası > Haberler > Kaymakamlara Örnek Gösterildi

Kaymakamlara Örnek Gösterildi

Sivas´ta çiftçilerin sorunlarını her platformda savunan ve çözümü noktasında önemli başarılara imza atan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ kaymakamlara model olarak anlatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara´da kaymakamlara verilen eğitim toplantısında yapılan idareci hataları ele alındı.

Toplantıda yapılması gerekenler ve toplumda yer alırken dikkat edilmesi gereken hususlarda ise Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ örnek gösterildi. Çetindağ´ın ekrana yansıtılan fotoğrafları üzerine eğitim veren bakanlık görevlisi şu ifadeleri kullandı:

“81 ilin ziraat odası başkanları hataları ve doğruları tespit ediyor. Ama Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da çok harika bir doğru gördüm.

Sayın Sivas Ziraat Odası Başkanı makamında tarım il müdürü gibi devlet gibi vali gibi davranıyor ama köye gittiğinde bu adam ´bende sizin gibi çiftçiyim, köylüyüm´ diyor, köy protokolüne, tarla protokolüne uygun giyiniyor ve davranıyor. Köylüye köylü gibi giyinince ´sayın başkanım´ derlermiş, kravatla gelince ´müdür bey´ derlermiş. Onun  için köy halkı da ona ´sayın başkanım´ diyor.”

Tarım ve hayvancılık şehri Sivas´ta çiftçilerin sorunlarını bakanlık düzeyine taşıyan Çetindağ´ın  rol model gösterilmesi de çiftçileri memnun etti.

“15 Temmuz Hain Darbe Girişimini Unutturmayacağız”

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, 15 Temmuz darbe girişiminin 2.

Yılında bir mesaj yayınladı. Yapılan hain girişimin ülkenin işgaline zemin hazırlamaya yönelik bir kalkışma olduğuna vurgu yapan Çetindağ, “Bu millet tek vücut olarak bu hainlerin karşısında durmasaydı bu alçaklar ülkemizin işgal edilmesine zemin hazırlayacaktı. Türk milleti, söz konusu vatan olunca ölüme koşarak gideceğini 7 üvele göstermiştir. Kendi askerinin kendi silahlarının namlularının çevrildiği bu aziz millet hiç tereddüt etmeden meydanları doldurmuştur. Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimini bir kez daha kınıyorum. 

Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir mücadeleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir. Hiçbir şekilde hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Çifçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız" dedi.